Translate

søndag 3. februar 2013

Closer.....

Hei..
                                                                  
Dette har blitt ganske interessant igrunnen. Jeg lekte med tanken om blogg i går, hoppet i det og nå kjenner jeg at jeg må fullføre i hvertfall en side til.
Spennende, men utrolig morsomt og rørende å se at så mange av mine venner på FB har likt tanken på at jeg skal skrive blogg. Jeg vet ikke hva som ligger bak..er de bare høflige eller mener de faktisk at jeg har noe fornuftig å komme med? Jeg har oppdaget at jeg har veldig mange gode og ærlige venner, og jeg velger å lytte til dem.

                                                                      
Jeg har blitt veldig opptatt av hva det er som gjør at folk blir så knyttet til hverandre. Noen mennesker føler vi bare er "som skapt for oss". Vi er like glad i dem og knyttet til dem selv om de kanskje bor langt unna..kanskje de til og med er døde. Hva er den følelsen? Hvorfor kommer den så intenst ovenfor noen, mens man ikke kjenner den ovenfor de man kanskje burde følt det for? Hvorfor er det ikke mulig å bestemme seg for å bli veldig glad i noen og dermed kjenne det i hjertet...

Jeg har et veldig spesielt forhold til hjertet, så overskriften er overhodet ikke tilfeldig valgt!! Kommer tilbake til det....

I noen settinger blir man spurt: "Hvem er dine nærmeste"? Hvem er egentlig det?? Er det de som skal arve deg, eller er det den beste vennen din, partneren, eller dyrene dine? Hvorfor blir vi så inderlig knyttet til noen? Kanskje vi ikke har sett dem på mange år, men det tenker vi ikke på...vi er jo så nærme på en måte vi ikke helt forstår....
Jeg er veldig heldig. Jeg har et nært forhold til familien min, så de ville kommet først. Men jeg har også gode, nære venner som betyr akkurat like mye...bare på en annen måte. De fyller et rom i hjertet mitt som er livsnødvendig.

Vi har utrolig mange tanker i hodet..jeg har ihvertfall det.. Vi kan tenke ut alle fornuftige forklaringer på hvorfor akkurat den ene personen er helt spesiell. Men hvis du stopper opp litt...sitter ikke mye av den gode følelsen i hjertet og det som er umulig å definere?(den følelsen som bare kan oppleves av den det gjelder.)
Folk snakker om god/dårlig "magefølelse" der det enten er sommerfugler eller store knuter som vrir seg rundt. Hva kaller man følelsene som sitter rundt hjertet? Sjelen? Er det derfra "soulmate"/sjelevenn har sitt utspring?

Kan like godt introdusere dere for denne mannen med en gang...Dan Reed. En person og artist som har betydd utrolig mye for meg de to siste årene. Jeg er jo egentlig ei rocke-jente, men denne karen har feid dem av banen...og det er på grunn av en ting: En magisk tilstedeværelse og et inderlig ønske om å nå ut til folk med det han er opptatt av: Nærhet, raushet, kjærlighet mellom mennesker, og at vi bør ta vare på hverandre og den planeten vi bor på.

For to år siden fikk jeg et brutalt og vondt møte med "den usynlige veggen". Det resulterte i en vond og tung depresjon der livet var mørkt...veldig mørkt. Jeg var innlagt på sykehus, men fikk vite at Dan Reed skulle ha en konsert i nærheten. Folk som var glad i meg sa at jeg måtte reise ( både venner og personalet)...det ville være bra for meg!! Det endte med at jeg dro siden musikk og konserter har vært en viktig medisin når ting har vært vanskelig. Denne konserten gikk rett inn i hjertet, og jeg er temmelig sikker på at jeg så litt rar ut, fullstendig satt ut av mannen, musikken og ikke minst tekstene hans. Hadde han virkelig skrevet alle til meg? Virket sånn der og da.

Ja, han gjorde enormt inntrykk......Resten av historien er også veldig spesiell for meg. For noen mnd siden var jeg innlagt på Modum Bad. Silje Nergård hadde konsert der, og hun er en person som også har en enorm karisma, ekthet og formidlingsevne. Vi snakket om det etterpå..hva er det som gjør noen personer så spesielle? Hva er det det de har som gjør at en konsert blir så mye mer enn musikk og show?
Jeg fortalte om mitt møte med Dan Reed, og sa at det beste som kunne skjedd meg nå, var at han kom tilbake til Norge. (hadde til og med sjekket konserter i Sverige..) Jeg trengte å oppleve han igjen!

TO dager senere kom jeg hjem på perm, og der lå et brev......En av mine beste venner fylte 40 år og hadde leid inn ...DAN REED!!!!
Jeg fikk samme opplevelsen igjen, men denne gangen var jeg omgitt av flere av mine nærmeste venner..de som har en helt, helt spesiell plass i hjertet mitt <3 Kvelden ble magisk!!

I et intervju forteller han dette om sangen Closer
"Closer" is about missing a dear friend, who is countries away, a person that made me see love and acceptance in a deeper way, and although you are no longer in their physical presence they are never far away in your heart. It is a personal story and to some degree I wish it to remain that way.

Håper denne sangen kan være en fin påminnelse om de vi har rundt oss, de som er der selv om de fysisk er er helt annet sted....De er nærmere enn vi tror...

Ønsker at alle får en fin søndag <3


Klem fra Bente

3 kommentarer:

 1. Grattis med flott blogg Bente og dette var veldig rørende og bra lesning!! Jeg gleder meg til fortsettelsen :)STÅ PÅ!! Du har så mye BRA inni deg <3

  SvarSlett
 2. Tusen takk, kjære Hege.
  Det er mennesker som dere som gjør at livet mitt bit fylt med gode øyeblikk og tanker...

  SvarSlett
 3. Synes det er så godt å lese bloggen din. Du har så mye å dele med oss og som kan være til hjelp for andre. Jeg ønsker deg lykke til med bloggen din :) Klem

  SvarSlett