Translate

tirsdag 28. juni 2016

Når livet skal nytes...



Kjære deg...


Etter jeg hadde skrevet forrige innlegg "Hva trenger du?" , bestemte jeg meg for at det neste skulle handle om noe godt og positivt for å ha balanse i innleggene. Det har tatt lang tid, men nå er jeg tilbake ved pc'n, og gleder meg til å dele noen tanker med deg. Det blir ikke så alvorlig og dypt denne gangen, men etter å ha jobbet med et annet tema i flere dager, valgte jeg til slutt å lytte til den "indre stemmen" som heller ville fortelle denne historien...

Jeg har gjort mange oppdagelser den siste tiden, og en av dem har ført til at jeg virkelig har kjent på hva det vil si å "nyte livet". Vet du hvordan det føles? Har du kjent det i kroppen, ikke bare i tankene?
Det er en fantastisk befriende følelse, og jeg er sikker på at bilen som kom kjørende bak meg tenkte at hun der vet ikke at vi ser henne.. og det gjorde jeg ikke før det var for seint.


Jeg gikk tur med hunden, og siden vi bor på bygda er det ikke akkurat mange biler som passerer.
Jeg gikk og tenkte på noe en venn hadde skrevet til meg på fb, "Nyt livet".
To enkle ord som utfordret meg til å kjenne etter hva jeg ønsket for meg selv. Hvordan nyter man livet når sorg og savn er en del av det? Er det mulig å bestemme seg for at NÅ skal jeg tenke på noe godt fordi det er bra for meg?

Ja,det er mulig å tenke tankene, men hva med den gode følelsen? Hvordan skulle jeg gi den mulighet til å komme frem når jeg trengte den?
Jeg visste bare om ett alternativ som kunne fungere, og det ville være å sette på en helt spesiell sang som har en deilig reggae/funky groove og se hva som skjedde. Det skjedde absolutt ingen verdens ting og jeg ble skikkelig skuffet. Nei, det var ikke tiden for å nyte livet. Ikke i dag ihvertfall.. kanskje i morgen.

Dette kunne vært en helt vanlig dag, lik alle andre men denne gangen tok jeg grep og bestemte meg for at jeg ville prøve en gang til, men da skulle jeg spille sangen samtidig som jeg kikket opp mot himmelen og tretoppene istedenfor å se det som var rett foran meg.
Jeg aner ikke om det faktisk skjer en eller annen form for "omkobling" i hjernen eller om det er noe jeg bare innbiller meg, men det føles som om tankene og følelsene blir dradd opp mot lyset, de får mer plass og kjennes lettere.
Første gangen jeg oppdaget det, var fordi jeg ikke skjønte teksten på en sang og måtte konsentrere meg for å lytte. I det øyeblikket jeg løftet blikket opp mot himmelen, ble også sangen mye tydeligere. Etterpå har det hjulpet meg når jeg har strevd med å få vonde tanker til å slippe taket.

Med disse tankene fant jeg tilbake sangen og skrudde volumet opp enda noen hakk. Jeg hadde bare en tanke i hodet; Jeg ønsker å føle meg FRI!!
Fri fra de tunge tankene som holder meg nede, Fri fra angst og bekymring og ikke minst FRI fra den dårlige samvittigheten som kommer krypende når jeg helt bevisst prøver å legge bort Nathali-tankene en liten stund. Jeg ønsker å føle meg fri til å nyte livet slik Arvid ba meg om, og slik Nathali ville ønsket.

Play...
Rytmen treffer hjertet akkurat der den skal være, og stråler ut i kroppen. Skrittene blir lettere, rumpa svinger mer fra side til side og armene henger ikke rolig ned langs siden lenger. Smilet blir bredere og bredere og ender opp med at jeg ler av meg selv..herlighet så skrudd jeg er, men så deilig det er å være meg akkurat nå ;-)
Jeg elsker å danse, men har aldri gjort det mens jeg går tur med hunden langs veien. Denne gangen ga jeg fullstendig blaffen i om noen så meg for jeg ville bare nyte det som skjedde, og jeg visste at akkurat der og da syntes jeg at livet var utrolig godt, og jeg sa til meg selv ; DETTE er å nyte livet!!



Jeg kjente ikke bilen som kom bakfra, og jeg tror ikke de har sett så mye, men hvis noen hører rykter om ei som danset med bikkja langs vegen, kan dere bare si:
Ja, det er sånn Bente gjør når hun opplever et deilige øyeblikk og virkelig føler at livet er godt!!
Man trenger nemlig ikke være i syden, på stranden eller stor båt for å kunne fortelle at man nyter livet.
Det kan like gjerne skje mens man går tur med en hund på en grusveg  i nabolaget..


God sommer!!
Klem fra Bente

(Min sang var "Save The World" m Dan Reed Network.. Hvilken sang er din?? )